Expeditieleiders

Drijfveren van Jaco & Casper

Al sinds jaar en dag zijn Jaco Ottink en Casper Jansen vol passie aan de slag met het ontwikkelen van teams en individuen. Vanuit hun achtergrond in sport worden zij gedreven door de uitdaging om mensen te helpen om het beste uit zichzelf te halen. In dat kader hebben ze een breed pallet aan trainingen, workshops en business games ontwikkeld die ze inzetten bij organisaties die willen groeien, vernieuwen en verbeteren.

Vandaag de dag werken we niet meer voor een bedrijf maar voor onszelf in dat bedrijf. We hebben een contract gesloten over de inspanningen en de kennis die we zullen leveren, maar zelfontplooiing staat voorop. We gaan een dienstverband aan maar zijn toch op de eerste plaats bij onszelf in dienst. We willen alleen zijn maar, als sociale dieren, kunnen we ook niet zonder elkaar. Het is een voortdurend laveren tussen wensen en behoeften, tussen het individu en het team.

Met deze wetenschap maken wij van elke expeditie met veel plezier een prachtig avontuur voor alle deelnemers.

Jaco Ottink

Jaco Ottink (1973) is, na het succesvol beklimmen van de Mount Everest, een van de 2 Nederlanders die de “Explores Grandslam” heeft volbracht (naar de top van de hoogste berg van elk continent en daarnaast het bereiken van de Noord- en Zuidpool). Jaco heeft daarnaast ruim 20 jaar ervaring in de FMCG-industrie opgedaan in Nederland, Singapore en Australië. Op basis van zowel zijn ervaringen als avonturier als binnen het bedrijfsleven weet Jaco als geen ander wat het betekent om topprestaties met een team te moeten leveren. Zijn kennis en ervaring zet hij in om voor internationale bedrijven trainingen en workshops te verzorgen rond thema’s als teambuilding, grenzen verleggen, topprestaties leveren en ‘mental wellbeing’.

Onze game maakt mensen ervan bewust dat ze acteurs zijn in hun eigen verhaal. En dat zij het zijn die het aanvullen, veranderen en soms mooier maken dan het is. Expressies van samenhang en consistentie waardoor mensen beseffen dat ze, al sturend tussen eigen wensen en behoeften, afhankelijk zijn van hun omgeving en van elkaar en dat ze elkaar daarbij kunnen versterken.

Casper Jansen

Casper Jansen (1970) heeft een bedrijfskundige achtergrond en is ruim 20 jaar actief als leverancier van denk-, daad- en veranderkracht. Hij heeft een brede ervaring als trainer, project- en interim-manager en adviseur en verzorgt trainingen en workshops rond leiderschap, verandermanagement en wendbaar organiseren.

Casper daagt met business games deelnemers uit om in een competitieve omgeving het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Hij is een van de initiatiefnemers en kartrekkers van Basketball Community Gelderland.

Wij genieten er enorm van als we bedrijven kunnen ondersteunen bij het leveren van betere prestaties. Onze stellige overtuiging is dat medewerkers daarbij een cruciale rol spelen. We hebben allebei een sterke behoefte om mensen te helpen om beter te presteren, hun werkplezier te vergroten, de onderlinge samenwerken te bevorderen en de eenheid in het team te vergroten. Samen op plezierige wijze werken aan sterkere teams dus.

Reacties van opdrachtgevers

Jaco als onze gast spreker was zeer inspirerend. Hij heeft het geweldige vermogen om met elk lid van het team in contact te komen met een stijl die alle niveaus van de organisatie aanspreekt. Zijn passie en energie zijn besmettelijk, hij is in staat zijn publiek te boeien met inhoud die vermakelijk, boeiend, motiverend en tot nadenken stemt. Hij heeft de vaardigheid om het team te laten geloven dat alles kan worden bereikt als je een visie, passie, overtuiging hebt, goed plant, hard traint en op koers blijft, ongeacht de uitdagingen die op je pad komen. Jaco zal je team inspireren, ze het gevoel geven dat ze in hun kracht staan en dat ze persoonlijk een groot verschil kunnen maken voor de organisatie. Hij verlaat het publiek met de absolute overtuiging dat succes zowel professioneel als persoonlijk aan hen en de teams waarvan ze deel uitmaken, ligt.

Kerry Miller

-

Vice President Customer Development Unilever Australia & New Zealand

Jaco nam deel aan onze uitgebreide leiderschapssessie. Zijn motiverende toespraak weerspiegelde onze bedrijfswaarden ‘Joy, Care and Passion for Better’ en was bedoeld om onze teamleden in staat te stellen groots te dromen en onze doelen te bereiken, zowel individueel als in teamverband. De inspirerende toespraak van Jaco was een sterke herinnering dat geen enkel obstakel onbetwist mag blijven en dat iedereen zijn passie en vastberadenheid kan bewijzen om zelfs de meest ambitieuze doelen te bereiken. Ik waardeer Jaco's proactieve benadering, openheid en bereidheid om in het proces aan onze specifieke behoeften te voldoen, die aanzienlijk hebben bijgedragen aan het succes van ons evenement.

Robert Redeleanu

-

Chief Executive Officer UPC Hungary and UPC Poland

Ik heb het voorrecht om Jaco als mijn mentor te hebben sinds 2013. Jaco heeft het vermogen om echt empathisch te zijn en krachtige feedback en begeleiding te geven aan zowel mijn professionele als persoonlijke reizen. Als resultaat van Jaco's mentorschap heb ik hierdoor veel sterkere en duidelijkere persoonlijke waarden en professionele doelen in mijn leven kunnen vaststellen.

Daniel Sedgwick

-

Account Executive II – Coca Cola USA

We hadden Jaco uitgenodigd als hoofdspreker voor de aftrap van het nieuwe zakenjaar. Tijdens zijn presentatie was het publiek zeer betrokken en daarna werd hij het gesprek van de dag. Hij heeft ons allen geïnspireerd en aangezet om onze eigen dromen op te zetten en ze te laten uitkomen!

Monique Gottgens Hesselink

-

Manager Customer Marketing AkzoNobel

Jaco heeft een echt talent om de cultuur van het bedrijf en de sfeer tussen de deelnemers te lezen, die absoluut cruciaal zijn om de gestelde doelen met betrekking tot de Belvedere Immersion te realiseren. Naast het verlaten van de groep geïnspireerd en erin geslaagd om het Belvedere Collective op te richten, heeft Jaco 38 nieuwe vrienden gemaakt, hetgeen laat zien hoe goed hij is om contact te maken met elk individu. Vanzelfsprekend beveel ik Jaco ten zeerste aan bij elke profit en non-profit organisatie om zo veel meer mensen en kinderen te inspireren.

Marc Goudemont

-

Business Development Director Moët Hennessy Louis Vuitton

Inspiratie komt voor velen van ons nadat ze zijn blootgesteld aan iemand met passie. Dat is precies wat 1000 Randstad-medewerkers hebben meegemaakt bij hun ontmoeting met Jaco. Op een zeer authentieke en gepassioneerde manier deelde Jaco zijn ervaringen als bergbeklimmer en zijn visie op het najagen van je dromen. Ik zou Jaco ongetwijfeld bij elk bedrijf aanbevelen en ik ben ervan overtuigd dat hij het publiek geïnspireerd zal achterlaten.

Jeroen Tiel

-

Regional Managing Director Poland and Eastern Europe for Randstad

Jaco: avonturier in hart en nieren. Beklom de hoogste bergen op aarde, waaronder de Mount Everest.
Casper: gepassioneerd leverancier van veranderkracht en maker van tal van
business games.
Meer weten? Bel gerust!